Новини, вдъхновяващи истории, ръководства и какво ли още не

Обичам да изливам мислите си на ред, два или или повече!

coming soon

Защо е важно да имаш Coming Soon страница?

В динамиката на света, в който живеем, почти всеки бизнес се нуждае от своето уникално парченце web, където да представи себе си, услугите и продуктите, които предлага и пр.

Според данни на internetlivestats.com, към момента има над 1, 269, 769, 000 + уеб сайта по целия свят, а техния брой расте неимоверно с всеки изминал час.

Да речем, че вече си предприел стъпката по разработка на собствен уеб сайт, бил той т.нар. e-commerce, информативен, със социален характер, форо или видео галерия и други.

 

 

Срещнал си се с уеб дизайнер, програмист, маркетолог и вече сте събрали необходимата информация, определили сте целите, уточнили сте визуалната концепция и… в един момент става ясно, че цялото това начинание е времеемко, свързано с постоянно координиране между отдлните звена, както и самият процес по техническото изпълнение. А ти се искаше да поставиш името си на дигиталната карта толкова по-скоро…

Именно тук се намесва COMING SOON страницата.

 

За какво служи тя и как да извлечем максимума ползи от нея ще разкрия в следващите редове!

1. Google индексира сайта от момента на неговото съживяване – активиране на домейн и ъплоудването на index.html страницата.

Дори и да си в изключително ранен етап от разитието на уеб сайта, закупи уникалното домейн име, което идеално описва целите на бизнеса ти и закупи хостинг от надежден доставчик. Консултирай с екипа, който работи над проекта изработването на COMING SOON страница.

 

 

2. Повече от „Очаквайте скоро“ текст

Целта на този тип страница не е само да покаже затворените врати на уеб сайта ти на потребителя. Идеята тук е да използваш възможността да представиш какво ще е съдържанието на бъдещия ти уеб сайт, да представиш самия себе си, бизнеса си, какви продукти ще предлагаш онлайн и пр.

Добави снимки, текст, които са оптимизирани откъм ключови думи, които разкриват бизнеса ти, добави контактите си (имейл адрес, телефон, Facebook страница/профил), а защо не и таймер, отброяващ времето до голямото откриване!

 

 

 

3. Ефекта на революцията

Потребителя обича да се причислява къмн ещо голямо. Направи периода, в който сайта ти се разработва, период на очакване на нещо грандиозно. Използвай социалните мрежи да „пуснеш мухата“ към новината, че нещо уникално се готви в кухнята. Пренасочвай потребителите на тези канали към COMING SOON страницата ти, където с добре поставен текст и визуални елементи да ги впечатлиш.

 

 

4. Превръщане на посетителите в потенциални клиенти

След като си привлякъл вниманието на потребителите и си ги довел до своята COMING SOON страница, не ги оставяй да си отидат просто така.

Друга чудесна функция на този тип страница е, че може да захранва списък с email контакти на потребители, които очевидно имат интерес към теб и бизнеса ти. Постави email subscription форма на COMING SOON страницата си.

 

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *