Най-често срещани въпроси

Само най-често задаваните, за всичко останало се свържи с мен!

    Home / Въпроси

Какво е необходимо, за да стартираме проект заедно?

Желание, представа за търсения краен резултат и реалистична доза ентусиазъм 🙂 С тези съставки, забъркани в правилните пропорции всеки проект стартира по най-правилния начин.

А сега малко конкретика:
- ясно поставени цели и реалистични очаквания;
- примери на сайтове, в които нещо ти е харесало (подредба, цветове, шрифт…);
- предварително подбрана информация за съдържанието на уеб сайта;
- избор на хостинг и домейн доставчик (в случай, че все още няма такива);
- определяне на бюджет и напасване на ресурсите за целите на проекта;
- чаша кафе с мен, за да обсъдим всичко това 🙂

Как протича комуникацията?

Живеем в най-развитото време на комуникационните средства, затова и не е необходимо да се срещаме за всеки възникнал въпрос. За целите на проекта като начало създавам папка в “облаче”, където да споделяме всички ресурси на уеб сайта.

Основната комуникация протича по имейл, като за много спешни въпроси може да “разчупим ледовете” и да използваме някой от инстантните комуникационни канали.

Имам ли право на ревизии/промени?

Разбира се 🙂 На първо място - стартирам проекта на мой (или твой, в случай, че имаш) сървър. Разработката се извършва на поддомейн (пр. dev.newsite.com), където ще имаш достъп и ще можеш да следиш прогреса на проекта 24/7. Целта тук е и двете страни да са синхронизирани с работния процес, за да се избегнат големи разминавания между това, което очакваш, и това, което се разработва.

Мога ли да променя концепцията по време на разработка?

Всичко търпи промени. Ако в процесът на разработване осъзнаеш, че има неща, които си пропуснал в началото, не е проблем да преразгледаме проекта и да съставим нов план. Изключваме случаите, в които проектът е завършен и предаден.