Новини, вдъхновяващи истории, ръководства и какво ли още не

Обичам да изливам мислите си на ред, два или или повече!

clario

А ти все още ли записваш часовете на своите паценти на тетрадка?

 

Условията, в които се развива днешният свят ни предлагат толкова възможности, че често виждаме как дейност, която само до преди 5 години е била изпълнявана от цял екип, днес може да се води от един единствен човек.

В обкръжаващият ни въздух непрестанно „прелитат“ хиляди гигабайти данни, съдържащи каква ли не информация – от новия софтуер на електрическата ти кола, командите за климатичната система на дома ти, онлайн курса, който си записал и още и още… И изброените дотук дори може да причислим до свръх технологични способи (така де, не всеки „ремонтира“ автомобила си с натискането на един бутон update).

technologies

 

А тогава какво ще кажеш за по-традиционните технологични иновации, като гласовият асистент на смартфона ти, който точно в 6:00 всяка сутрин ти казва колко е натоварено движението от дома ти до офиса? Или пък онова страхотно приложение, което спестява часове неоправдана работа на мозъка ти и за по-малко от 3 секунди ти казва коя е песента, която все си тананикаш и не можеш да запомниш? А какво ще кажеш за вечно закъсняващите ти приятели и колеги с дежурното оправдание „загубих се“? Сигурно не си го чувал от доста време, тъй като всеки смартфон върви в комплект с толкова прецизно и адекватно GPS приложение, че дори горските пътечки вече не са „в дън горите Тилилейски“!

И при всички тези глезотийки не мога да не задам един въпрос…

 

ти все още ли водиш седмичния си график на тетрадка?

 

Добре де, въпросите всъщност са два – все още ли съхраняваш досиетата на своите пациенти в прашни стари папки, заради чиито обем ти се наложи да жертваш един от кабинетите в клиниката и от гръмкото „Кабинета на Д-р Страхотен/а“, сега на вратата срамно виси табелка „архив“?

Може би си се опитвал да намериш решение в лицето на многобройните уеб и мобилни приложения за изготвяне на график? Но разочарованието от сложното им устройство и излишните (или липсващи) функции, и като цяло това, че не са създадени специално за твоят бранш, е взело превес и сега това са поредните излишни 40MB заето пространство в смартфона ти

Сигурно си попадал и на уеб системи (в повечето случаи базирани извън страната ни), в които можеш да съхраняваш някои от важните изследвания и документи на своите пациенти? Да,… но постоянно те глождеше натрапчивата мисъл, че това са наистина важни документи, съдържащи лични данни, а ти ги съхраняваш посредством никому неизвестен софтуер, или пък такъв, който дори не отговаря на българското законодателство относно защитата на лични данни.

Откъде знам всичко това?! Просто е! От известно време заедно с екипа ми работим над проект, чиято идея е да спести всички по-горе описани неволи, срещани в ежедневието на почти всеки лекар/медицинско лице. Развивайки концепцията на проекта, се срещнахме с множество представители на лечебни заведения, специалисти и помощен персонал с единствената цел да разработим система, улесняваща процесите, свързани както с менажирането на пациентите и техните досиета, така и на съпровождащите ги визити.

Но стига приказки…

време е да ти представя CLARIO!

 

Първия по рода си софтуер за управление на клиники и медицински центрове, създаден специално за българските лекари!

Сигурно вече се питаш „защо пък първия по рода си?“. CLARIO е първи в много отношения! Например, факта, че е достъпен от разнообразни устройства, включително смартфон, настолен компютър или лаптоп, смарт телевизор или таблет. А всичко това го прави незаменим помощник в дневното, седмичното или месечното планиране на графика ти!

empty space

CLARIO календар

А да, за графика… Колко пъти ти се е случвало да си запознат с графика за деня предварително, а едва отивайки в кабинета да научиш от асистента си, че междувременно са настъпили сериозни промени? Е, с CLARIO този проблем е решен – всяка направена промяна по предстояща визита или досие на пациент се отразява като непрочетено известие в реално време. Винаги си наясно кой и кога я е направил!

А как ти звучи всеки пациент, за който си планирал или променил вече уговорен час, да получава автоматичен имейл с всички детайли? Да, CLARIO прави и това!

Но CLARIO не е просто един удобен и лесен за употреба календар.

Целта на системата е да ти дава достъп до всичката налична информация за твоята клиника, твоите пациенти и твоят график, по всяко време и от всяко устройство!

 

Споменах ли за профила на пациента? В него можеш да организираш цялата необходима информация – анамнеза, прием на лекарства, демографски данни, планинг на лечение и предишни такива и още и още. А помниш ли за кабинета, превърнал се в архив, за който споменах по-рано? Е, време е да върнеш стария му блясък!

В дигиталното досие на всеки пациент можеш да прикачваш всички документи, свързани с лечението и със самият пациент. Можеш да ги групираш по времеви диапазон (примерно „Изследвания 2016“, „Епикризи“ и пр.), по етапи на лечение, или така, както на теб ти е най-удобно и практично. Така лесно ще откриваш документи със задна дата, ще виждаш статистики за пациента, като например кога е бил на първо посещение, колко време е минало оттогава, има ли запланувани нови посещения и така нататък.

empty space

CLARIO on mobile device

И всички до момента описани функционалности се извършват с не повече от два клика или докосвания на екрана! Пациент ти е звъннал за нов час докато си навън или в движение? Няма проблем – просто отвори CLARIO на своето мобилно устройство, отвори седмицата или деня за който сте уговорили часа, виж кои места не са заети и буквално кликни върху някое от тях, за да създадеш нова визита.

Искаш да създадеш ново досие на пациент? Елементарно – независимо на коя страница в системата се намираш, в долния десен ъгъл винаги имаш „горещ“ бутон, от който незабавно може да създадеш ново досие, нова визита, или пък да добавиш документ към вече съществуващ пациент (да, за не повече от минута).

Някой от пациентите ти ти се е обадил по телефона, но в бързината не си успял да запомниш кой и за какво? Не го мисли – просто въведи телефонният номер в полето за търсене и веднага ще получиш достъп до цялата налична информация, отнасяща се за въпросния човек.

И ако дотук вече си убеден, че CLARIO наистина е първият по рода си софтуер, специално създаден за лекарите и медицинските лица в България, то нека ти кажа нещо – това съвсем не е всичко! В момента разработваме още функционалности, които да направят всички процеси дори още по-леки и бързи.

empty space

Убедени сме, че технологичният напредък, който се наблюдава във всички сфери и отрасли, не бива да прави изключение в администрирането на клиниките, частните кабинети, лаборатории и пр. Затова и усилено работим над продукт, който да внесе иновации и да дигитализира голяма част от процеса по управление на графици, пациенти и други ресурси в областта.

Вече сме на финалната права, след безброй тестове, хиляди часове усилена работа и разбира се – много ентусиазъм! Затова и нетърпение искам да ти споделя, че

 

официално CLARIO е вече факт!

 

а дотогава може да следиш всички новини в социалните мрежи, както и да се абонираш за нашият бюлетин ето тук!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *