Новини, вдъхновяващи истории, ръководства и какво ли още не

Обичам да изливам мислите си на ред, два или или повече!

Професионален уеб сайт

НЕ ЧЕТИ тази статия, освен ако не искаш ПРОФЕСИОНАЛЕН WordPress уеб сайт

 

Искаш професионален WordPress уеб сайт? Ако си от собствениците на бизнес, които държат на качеството на предлаганите услуги или продукти, то продължи да четеш. Ако не ТЕ ИНТЕРЕСУВА какво мислят клиентите/потребителите ти, то просто дай назад.

Та, като собственик на малък или среден бизнес вече си стигнал до заключението, че се нуждаеш и от онлайн присъствие. И по-важното – като съдържател на този бизнес, искаш уеб сайта ти да бъде също толкова професионален, колкото и отношението ти към бизнеса.

5 стъпки, които да изпълниш, за да имаш професионално работещ и изглеждащ уеб сайт

 

Стъпка 1: Намери си партньор за създаване на уеб сайта, не просто изпълнител

Не, нямам в предвид да помолиш сина на съдружника ти, които е студент по Информационни технологии, да ви изготви уеб сайт.

Партньор в случая означава да намериш човек (или агенция), който изцяло да съзнава нуждите на бизнеса ти, неговата концепция и най-важното – как да го представи по начин, който да разкрива всичко това на потребителите.

Партнирайки си със специалист, който да ти предлага идеи и решения (именно защото е професионалист в сферата си), няма как да не доведе до блестящ краен резултат.

 

Стъпка 2: Изгради ясна визия за резултата, който търсиш

Макар и да не си технически наясно как точно да постигнеш целта, то най-малкото знаеш какво искаш. Например – повече продажби на продукти, повече запитвания, повече заключени сделки.

Изгради ясна концепция за крайния резултат и я обсъди с професионалиста, който си избрал да ти партнира за целта. Поставете целите още в самото начало, както и съставете план за тяхното реализиране.

Също така, изисквай линк към работната версия на уеб сайта, където да следиш развитието на проекта в реално време.

plan

 

Стъпка 3: Запознай се с използваните технологии за направата на професионален WordPress уеб сайт

Не, тук нямам в предвид да се превърнеш в ИТ специалист, а просто да изискаш като информация какви технологии ще бъдат използвани за изграждането на проекта ти.

Често за изграждането на нов уеб сайт се използват т.нар. системи за управление на съдържанието. Най-широко разпространената такава е WordPress. След правилното й конфигуриране, тя позволява на собственика на уеб сайта лесно и интуитивно да добавя ново съдържание (блог, снимки, текстове и пр.).

Затова и, ако партньора, който си избрал за изграждане на проекта, се е спрял именно на тази система, помоли го за линкове към полезни ресурси, както и за т.нар. обиколка из административната част на сайта, когато е готов.

 

Стъпка 4: Планирай бъдещето на онлайн присъствието си

Само да имаш уеб сайт не е достатъчно. Като всяко перо на бизнеса ти, това също се нуждае от регулярна поддръжка и надграждане. Затова и обсъди с партньора, който си избрал за изграждане на проекта, бъдещото развитие на онлайн присъствието на бизнеса ти.

Важно е онлайн собствеността ти да бъде защитена и да използва последните технологии в областта. Освен, че по този начин клиентите/потребителите ти ще се насладят на добро изживяване, използвайки уеб сайта ти, ще видят и професионалния отпечатък, който бизнеса ти е оставил в мрежата.

Изградете план за поддръжка, както и бъдещи цели.

Wordpress уеб сайт

 

Стъпка 5: Заложи на качествено съдържание

Това, което ще отличи уеб сайта ти като професионален, е неговото съдържание. Заложи на авторски текстове, собствени изображения, както и на видео съдържание.

През изминалите няколко години видеото се утвърди като „цар“ в областта на съдържанието. Доказаната му ангажираност води до действително поразяващи резултати.

 

И ако тези 5 стъпки за професионален уеб сайт не са били достатъчно убедителни, то свържи се с мен, за да ти споделя поне още 10 такива 🙂

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *