Новини, вдъхновяващи истории, ръководства и какво ли още не

Обичам да изливам мислите си на ред, два или или повече!

видео съдържание за уеб сайт

Must have – персонализирано видео съдържание в уеб сайта си

 

видео съдържание за уеб сайт

 

Съвсем не е тайна, че видео съдържанието е задължително за всеки уеб сайт, претендиращ да бъде съвременен, образователен, и такъв, който доставя приятно потребителско изживяване.

Сред множеството мегабайти уеб, представящи различни бизнес сфери и техните представители, е действително трудно да бъде задържано вниманието на потребителя.

Ето защо все повече собственици на уеб сайтове се обръщат към опцията за персонализирано видео, представящо бизнеса или продукта им по интересен, занимателен, а често и забавен начин.

Ето и няколко причини защо е повече от добре да имаш персонализирано видео съдържание на уеб сайта си

 

видеозаснемане

 

Разказваш история по бърз и увлекателен начин

Сред океана от информация, в който попадаме всеки ден, не е трудно да пропуснем важната такава. Затова и добър начин да ангажираш вниманието на потребителите/клиентите си е видео съдържанието. Посредством него лесно може да разкажеш как работи продукта ти, какви услуги предлага фирмата ти и пр.

 

 

Повече трафик към уеб сайта ти

Търсещите машини обожават новото съдържание – било то статия, блог с галерия, съобщение или видео. Всеки път, когато добавяш свежо съдържание в страниците на сайта си, ранк показателите ти пред търсещите машини се подобряват.

Също така, както знаем, Google поощрява уеб сайтове, на чиито страници потребителите прекарват повече време. Това дава знак на алгоритъма, че съдържанието им е релевантно и съответно – го показва в сходни търсения с високи позиции.

Както знаем, търсачката Google е най-използваната в световен мащаб, а на второ място е… YouTube! Така че, освен на сайта си, е желателно да създадеш и собствен YouTube канал, където потребителите лесно да достъпват видео съдържанието ти.

 

Превърни скучната “За нас” страница в интересно ( и защо не – забавно) видео

И ти, както много други потребители, често пропускаш тази страница, тъй като обикновено на нея има няколко снимки и около половин книга информация 🙂 А защо представянето на екипа ти не е видео? Кратко, забавно и представящо магията, която създавате по лек и увлекателен начин.

 

 

Отличи се от конкурентите си

Персонализираното видео е страхотен начин да изпъкнеш сред другите представители в бизнес сферата ти. Освен възможността да спечелиш доверието на потребителите още в първите няколко секунди, демонстрираш професионализъм и новаторско мислене.
Ако бизнеса ти е в сферата на онлайн търговията, то видеото е страхотен метод да покажеш продуктите си по различен и открояващ се начин. Потребителите обожават да преглеждат видеа на харесани от тях продукти. Нали знаеш – “Око да види, ръка да пипне” 🙂

* Според проучвания, близо 90% от онлайн потребителите споделят, че именно видео на продукта или услугата ги е подтикнало да вземат решение за закупуването/поръчването им.

 

Остави трайна следа в съзнанието на потребителите

Видеото е чудесен начин да създадеш нещо уникално и запомнящо се. С него може да придадеш емоция и послание, които трудно би демонстрирал с текст или снимки. Освен това, спокойно мога да заявя, че видеото спомага за изграждане на доверие между теб и потребителите ти.

 

Това са само част от причините, които правят видео съдържанието задължително за всеки тип уеб сайт, а ако искаш да научиш още, както и да се свържеш със специалисти в областта, то последвай тази връзка 🙂

 

 

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *