Новини, вдъхновяващи истории, ръководства и какво ли още не

Обичам да изливам мислите си на ред, два или или повече!

Mailchimp Landing Pages

MailChimp Landing Pages – новото от любимата ми маймунка

 

Когато открих, че любимият ми MailChimp (инструмент за имайл маркетинг) е с нова функционалност, а именно – създаване на landing page (MailChimp Landing Pages), нямаше как да не ви споделя удивлението си. Но нека първо разбия новината на етапи, за да разберете защо този нов feature е толкова ценен и полезен.

На първо място – какво е landing page?

Това е самостоятелна уеб страница (в повечето случаи наследяваща визията и стила на уеб сайта, който промотира), на която посетителите и потенциалните ви клиенти “кацат” посредством клик от имейл, реклама или друг дигитален способ.

Целта на landing page е да се постигнат поставени краткосрочни цели, например, може да създадете такава, за да предложите лимитирана оферта или промоция на нов продукт.

Как се създава MailChimp Landing page?

Но на преди това, важно е да отбележа, че създаването и броя на такъв тип страници са напълно безплатни!

В познатото ни досега концептуално представяне на избора за нова кампания ще видите трета опция – Create a landing page.

 

Създаване на MailChimp Landing Page

 

В следващата стъпка ще попаднете на избора между два типа landing page –  “Product page”, която, както се подразбира от името, цели да представи продуктите ви с фокус над промоции или новости. Другата опция – “Signup page” цели да увеличи обема на списъците ви с потребителски имейли.

 

create Mailchimp Landing pages

 

Тук ще разгледаме какви са настройките при избора на “Product page”, които по мое мнение са леки и интуитивни (както всичко в MailChimp).

В случай, че имате интегриран с MailChimp онлайн магазин (поддържат се: WooCommerceShopifyMagentoBigCommerce и PrestaShop), автоматично ще се генерират възможности за избор (ако е повече от един).

Със следващата стъпка пред вас се отваря темплейта на landing page-а. Както с останалите темплейти, и този е предварително зададен с всички блокове и елементи за съдържание, които, разбира се, могат да бъдат модифицирани.

Лично на мен най-много ми допадна опцията да избереш сред най-продаваните продукти, или такива, генерирани в списък с продуктите от целия сайт. Спестява време, интуитивно е и като цяло – няма как да не се зарадвате на смарт решенията, които екипа на MailChimp е интегрирал.

 

 

Другият огромен бонус са промо кодовете. MailChimp автоматично открива всички налични в e-commerce сайта ви (в случая аз използвам WooCommerce) и ги предоставя под формата на падащо меню. Просто като детска игра.

 

 

След като сте готови с дизайна на landing page-а, пред вас ще се появи меню с избор на име на страницата (ако вече сте го задали, може да го редактирате оттук) и задаване на URL.

 

 

След като изпълните и тези стъпки и изберете най-подходящото име и URL за своята зашеметяваща landing страница, време е да я покажете на света!

 

MailChimp Landing

Тази част с натискането на бутона винаги е успявала да провокира чувството за изстрелване на космическа ракета в съзнанието ми 🙂

 

MailChimp

 

И както казват от MailChimp – дай пет! Страницата е публикувана, готова да покаже целия си блясък на потенциалните ви клиенти. Просто споделете линка в социалните си канали и се радвайте на постигнатите резултати, които, както всичко друго в MailChimp, може да следите и анализирате!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *